[...] (podobnie do białek serwatkowych mogą być oparte na ich koncentratach oraz izolatach. Koncentraty zawierają od 65% białek sojowych. Na pozostałe składają się : tłuszcze, witaminy z grupy B, sole mineralne, oraz węglowodany - stachioza i rafinoza. Niestety wspomniane węglowodany są częstą przyczyna wzdęć i gazów. Człowiek nie posiada enzymów w [...]
[...] jest on pozbawiony swoich sił witalnych, witamin i substancji mineralnych. To, co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Natomiast to co usunięto - białka, witaminy i substancje mineralne są przyczyną niekompletnego metabolizmu węglowodanów i powodują tworzenie się toksyn takich jak kwas pirogronowy lub nienormalne cukry. Kwas [...]
Przetłumaczony artykuł: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/01/experts-starting-to-agree-more-vitamin-d-is-better.aspx "Więcej witaminy D to znaczy lepiej. Najnowsze badania wskazują, że co najmniej 2000IU witaminy D, która jest obecnie uważana za najwyższą bezpieczną dawką, jest potrzebna aby zapewnić odpowiedni poziom [...]
[...] nawet do 7kg na tydzień ... i to jest sam tłuszcz!!!!!!! Dodatki: 200mg kwasu alfa liponowego 3 razy dziennie z posiłkami 1200-1500mg magnezu w 2,3 porcjach 2000-3000mg witaminy C 1200IU witaminy E 200mcg selenu 1000-2000mg calcium - nie brać z magnezem - tylko przed snem Melatonina jeśli nie można spać - również działa jako anty-utleniacz [...]
[...] (podobnie do białek serwatkowych mogą być oparte na ich koncentratach oraz izolatach. Koncentraty zawierają od 65% białek sojowych. Na pozostałe składają się : tłuszcze, witaminy z grupy B, sole mineralne, oraz węglowodany - stachioza i rafinoza. Niestety wspomniane węglowodany są częstą przyczyna wzdęć i gazów. Człowiek nie posiada enzymów w [...]
[...] ilości i w połączeniu z innymi składnikami). Mamy więc w zasadzie cztery główne źródła zaopatrywania naszych organizmów w antyoksydanty: Ø enzymy, Ø naturalne witaminy, Ø organiczne składniki mineralne, Ø składniki sekundarne (wszelkie bioflawonoidy i inne związki). Do tego dochodzą również niektóre wyspecjalizowane [...]
[...] o których czytaliście na samym początku tego artykułu. Jakie jest biologiczne znaczenie cholesterolu? Odgrywa on kluczową rolę w wielu procesach biochemicznych: syntezie witaminy D3 oraz hormonów o budowie sterydowej takich jak: estrogeny, testosteron, kortyzon i progesteron. Jego obecność w błonach komórek nerwowych mózgu ma duże znaczenie [...]
[...] Multivitamin for Men Opis Multivitamin for Men + Antioxidant Complex - Idealny suplement diety zawierający witaminy i minerały dla mężczyzn. Ten tani zestaw witamin zawiera również kompleks przeciwutleniaczy i aminokwasów pomagający każdemu mężczyźnie utrzymać zdrowie i kondycję. [...]
[...] te sprzyjają rozwojowi ogólnej podatności na sugestie. Małe dawki cholesterolu usprawniają przepływ krwi zapobiegając arteriosklerozie, jest on nieodzowny w przyswajaniu witaminy D i w pracy hormonów. Zjadanie cholesterolu nie wpływa na jego ilość w organizmie w takim stopniu, jak np. brak ruchu. Spożywanie nieoczyszczonych tłuszczy [...]
[...] to 15 g płatków owsianych i nie dodaję żadnych owoców. Do tego duża, czarna kawa z ekspresu. Potem idę na trening. Po treningu wypijam białko. Do tego suplementy w postaci witaminy C, aminokwasów. Później wracam do domu, odczekuje 2 godziny i robię sobie główny posiłek. Potem podwieczorek - przy ścisłej diecie 1 ziemniak pieczony, nie jem [...]
[...] jednak coś zjeść. Jeżeli jemy dużo odżywek to odstawiamy je na dwa dni przed, bo wyniki badań mogą wyjść dziwne. Po oddaniu krwi odżywki postawią nas na nogi. - Omega-3, witaminy, ZMA - bez ograniczeń. - Spalacze - jeżeli są na bazie substancji naturalnych - zielona herbata, pieprz to odstawiamy na kilka dni przed. Tak samo ograniczamy picie [...]
[...] posiadają następujące grupy biologicznie aktywnych substancji: adaptogeny pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, nootropy, immunomodulatory, antyoksydanty i antyhipoksanty, witaminy i kompleksy witamin, biologicznie aktywne dodatki do żywności (mające w swoim składzie nie zakazane w sporcie substancje aktywne biologicznie). Jak widać z [...]
[...] i nadczynność); Selen - brak selenu uniemożliwia konwersję T4 do T3 - aktywuje enzym 5-dejodynazę tyroniny; Witamina A - zahamowanie czynności tarczycy prowadzi do niedoboru witaminy A i wzrostu zawartości karotenoidów; Cynk - stymuluje TSH, hamuje wydzielanie estrogenów. Na podstawie wyników wykonanych przeze mnie w ostatnich 6 latach analiz [...]
[...] tłusta ciężkostrawna, zawiera mniej toksyn, zanieczyszczeń, hormonów i antybiotyków kumulujących się w mięsie lub pozostałych po przemysłowym tuczu zwierząt, bogatsza w witaminy i substancje energetyczne-zwiększa siłę, wytrzymałość na wysiłek, odporność na choroby). To często także zmiana stylu życia - wsłuchanie się w siebie, potrzeby [...]
[...] Stwierdzono bardzo nisk± zawarto¶ć błonnika pokarmowego... Stwierdzono bardzo wysok± zawarto¶ć retinolu ... i bardzo nisk± zawarto¶ć witaminy C. Poza tym dzienne racje pokarmowe zawierały duże ilo¶ci sodu ..., fosforu ... i przekroczon± normę na żelazo. Obserwowano znaczne niedobory potasu [...]
[...] Stwierdzono bardzo nisk± zawarto¶ć błonnika pokarmowego... Stwierdzono bardzo wysok± zawarto¶ć retinolu ... i bardzo nisk± zawarto¶ć witaminy C. Poza tym dzienne racje pokarmowe zawierały duże ilo¶ci sodu ..., fosforu ... i przekroczon± normę na żelazo. Obserwowano znaczne niedobory potasu [...]
[...] płynów hipotonicznych, hipertonicznych i izotonicznych Wraz z wodą w wydalanym pocie tracone są składniki mineralne, głównie: sód chlor potas, magnez i wapń a także niektóre witaminy. Ilość elektrolitów wydzielana z potem zależy od wielu czynników: stopnia wytrenowania zawodnika, tempa pocenia, sposobu pobudzenia gruczołów potowych, obszaru [...]
[...] - dziki, indiański. Produkty takie znacznie bardziej, niż biała mąka czy biały ryż, bogate są w błonnik, jakże potrzebny do prawidłowej pracy przewodu pokarmowego oraz witaminy z grupy B. Kuchnia basenu Morza Śródziemnego preferuje czosnek, cebulę, oliwki, kapary oraz liczne przyprawy ziołowe jako codzienny dodatek do potraw. Kolejnym [...]
[...] tez brak witamin i minerałów usprawniających przemiany metaboliczne takich witamin jak : vit z grupy B które m.in. odpowiadają za przemiany biochemiczne tłuszczów; czy też witaminy E ,która zabezpiecza wszystkie kwasy nienasycone przed utlenianiem się już po spożyciu. Trzeba również o 3 ważnym czynniku , który powoduje spadek wartości O-3 w [...]
[...] tu zaczynają się schody. Co wybrać? W większości przypadków stosujemy leki i substancje o działaniu przeciwstawnym do objawów jakie wywołuje choroba. Najczęściej wybieramy witaminy, leki przeciwgorączkowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, odkażające oraz antybiotyki. Staramy się wtedy niejako zewnętrznie, sztucznie wzmocnić organizm. Generalnie [...]